Wijn, onmisbare gezel van kaas…
In samenwerking met gepassioneerde wijnhandelaars gaan wij op zoek naar die wijnen die zich het best laten drinken met onze kazen.
Wij laten u graag genieten van onze mooie selectie « natuurwijnen ». Deze wijnen worden gemaakt van druiven afkomstig van biologische landbouw, met de hand geplukt. Tijdens de vinificatie houdt de wijnboer eraan om het levende karakter van de wijn te bewaren. Hij vermijdt elke technische interventie die het bacteriële leven kan wijzigen, en onthoudt zich van chemische additieven, met uitzondering van zwavel in verwaarloosbare hoeveelheden, indien nodig. Wij kiezen voor karakterwijnen die zich laten drinken, en zuiver van smaak zijn.
Hieronder vermelden we enkele wijnmakers waarmee we graag samenwerken :
Domaine Vouette & Sorbée
André Beaufort
Clos de l’Elu
Domaine la Paonnerie
Alexandre Bain
Domaine Dupasquier
Julien Meyer
Hervé Villemade
Jean-Paul Thévenet
Mas Coutelou
…